Re-integratie traject

We hebben een contract met het UWV en mogen je daarom helpen bij de re-integratie trajecten van het UWV. Neem voor informatie vrijblijvend contact met ons op.

Bij Herstel Actief gaan we actief aan de slag met jouw herstel zodat jij weer klaar wordt gestoomd voor de arbeidsmarkt. Of misschien wil je een nieuwe weg inslaan. De begeleiding is persoonlijk en we kijken naar jouw wensen. Coaching is één van de onderdelen maar ook als je fysieke klachten hebt kun je terecht bij ons voor (therapeutische) massage. Heb je stressklachten gaan we aan de slag met je beweging, voeding en je ademhaling. Omdat we alle kennis in huis hebben kunnen we voor iedereen maatwerk leveren. Maatwerk om jou weer “werkfit” te maken. Samen maken we een plan met daarin jouw persoonlijke en haalbare doelen. We bespreken deze doelen wekelijks en waar nodig kunnen we ze bijstellen. Haalbare doelen maken dat een traject succesvol gaat zijn.

Intake – we beginnen altijd met een intake zodat jij weet wat je van ons mag verwachten tijdens het traject. De klik is belangrijk want we zullen toch enige tijd met elkaar optrekken en daarbij moet openheid zijn en je moet je veilig voelen.

Coaching– inzichten en ideeën komen vaak als je zelf ruimte voelt en de ruimte hebt. Waar kan dit beter dan bijvoorbeeld lekker buiten tijdens een wandeling.

We gaan in gesprek over:

  • welke doelen wil je behalen
  • wat zijn je belemmeringen zowel mentaal als fysiek
  • welke hulp heb je nodig om deze op te lossen of weg te nemen
  • wie kan je daarbij helpen

Weerbaarheidstraining voor zowel fysieke als het mentale gesteldheid. Dit doe ik middels een speciaal ontwikkeld programma wat ook aansluit bij mensen met een fysieke of geestelijke beperking. Dit programma heb ik afgelopen jaren mogen gegeven aan cliënten en collega’s binnen de geestelijke gezondheidszorg. De deelnemers hebben veel positieve resultaten behaald zoals: beter in balans, meer zelfvertrouwen, minder angstig en algehele persoonlijke groei. (Bert Verhaagen)

Fysiek en mentale problematiek therapeutische massage of (oor) acupunctuur voor nek, rug en schouderklachten.. Dit kan ook worden toegepast voor mentale problemen zoals stoppen met roken, slapeloosheid weinig energie. (Soe Chanchal)

Beweging – het is van essentieel belang dat jij je goed genoeg voelt om te gaan werken. Als er belemmeringen zijn rondom gezondheid met betrekking tot beweging gaan we daarmee aan de slag. Je kunt denken aan: samen wandelen, naar de sportschool of misschien heb je zelf ideeën?

Voeding – heb je voldoende energie of kan je wel wat energie gebruiken. We gaan kijken naar je huidige eetpatroon en welke voeding je nodig hebt om je goed te voelen.

Ademhaling – vaak als er spanningen zijn of zijn geweest is de ademhaling niet meer efficiënt. Als het nodig is besteden we hier aandacht aan. Want een goede ademhaling zorgt voor meer energie en beter slapen.

Meer informatie bij traject onderdelen